Vacancy: Business Development Manager

Kom aan boord

Innoveren in de grootste haven van Europa. Als centrum van het bruisende Europese havenecosysteem biedt PortXL onbegrensde mogelijkheden voor maritieme start-ups en scale-ups over de hele wereld.‎ Ben jij een ambitieuze netwerker met een sterke commerciële drive en passie voor innovatie in de maritieme sector? Dan is dit een functie voor jou!

Over PortXL

PortXL is een ecosysteem van start-ups, scale-ups, corporate partners en mentoren in de logistieke, maritieme, groene energie en proces-industrieën. Onze missie is om‎‎ een netwerkeffect te creëren door wereldwijd elke haven, en de organisaties die binnen dat havencluster opereren (inclusief start-ups & scale-ups), te verbinden op het gebied van innovatie door actieve search & match en versnelling te realiseren. Dit doen we samen met corporate partners zoals Shell, Van Oord, Deltares, Ampelmann, Boskalis, Damen, Havenbedrijf Rotterdam, Innovation Quarter en Gemeente Rotterdam.

Onze focus ligt op het creëren van tastbare bedrijfswaarde voor maritieme start-ups en scale-ups die serieus bezig zijn met het opbouwen van hun bedrijf. Met onze unieke positie als maritieme versneller willen wij de grootste accelerator ter wereld worden en innovaties naar de Rotterdamse haven halen. Belangrijke uitdagingen die we daarbij zien zijn onder andere klimaatverandering, maritieme energietransitie, meer duurzame partner samenwerking en de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen.

Wat ga je doen

Jouw belangrijkste doel is het realiseren van duurzame groei van PortXL. Dit doe je door het neerzetten van een solide business development functie waarin je nieuwe kansen in de markt creëert en nieuwe proposities (mede)ontwikkelt.

Je rapporteert aan de CEO PortXL en jouw verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Eindverantwoordelijk voor het onderhouden en het uitbreiden van ons partnernetwerk; het genereren van new business, uitbreiden naar andere partner segmenten en behalen van commerciële targets. Kortom het managen van een ambitieuze sales funnel.
  • Bijdragen aan de formulering van de bedrijfsstrategie, positionering en business proposities.
  • Vertalen van de bedrijfsstrategie naar tactische en operationele acties met een duidelijke visie op sales en praktische acties op korte en lange termijn. Inclusief het analyseren van kansen en bedreigingen, evalueren, bewaken en bijsturen.
  • Partner management key accounts samen met de CEO PortXL.

Wat vragen wij van jou

Minimaal HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met minimaal 3 jaar relevante business development ervaring, inclusief het structureren en het onderhandelen over zakelijke overeenkomsten. Affiniteit met ontwikkelingen in de havengerelateerde sectoren (logistiek, energie, maritiem, chemie) is een pré. Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent een enthousiaste verbinder met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een goede luisteraar en weet je boodschap op een heldere wijze over te brengen. Je neemt initiatief, bent resultaat- en klantgericht en werkt graag met anderen samen. Je hebt een duidelijke visie op productontwikkeling en innovatie. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken bij/met start-ups en scale-ups. Je bent goed in het opbouwen van in- en externe relaties, strategische gesprekken voeren en het zien van kansen in de markt.

Wat bieden we jou

Een inhoudelijke uitdaging in een niet alledaags speelveld. Wij garanderen je een hecht, energiek team en een afwisselende functie, waarin je dagelijks op een positieve wijze uitgedaagd wordt. Je bepaalt zelf je eigen aanpak, maar weet dat je ook altijd sparring partners om je heen hebt. Er heerst een informele sfeer en de communicatie is open en direct. Het team is continu in ontwikkeling. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat o.a. uit een marktconform salaris, vakantietoelage en een reiskostenvergoeding.

Contactgegevens en deadline

Graag jouw reactie sturen naar evie.ham@portxl.org

De reactietermijn sluit op 09 mei 2022