Vacancy: Office Manager

Ben je iemand die achter de schermen alles goed organiseert en het ook leuk vindt om op de voorgrond te treden? Zorg jij ervoor dat iedereen zich welkom voelt? Kom ons team versterken als dé creatieve regelaar bij PortXL! Van het zorgdragen voor een prettige werkplek tot het ondersteunen van collega’s, jij bent de persoon die alles soepel laat verlopen. Op de werkvloer spreken we voornamelijk Engels, dus we zoeken iemand die naast Nederlands ook Engels spreekt en schrijft.

Vernieuwing en verandering: PortXL!

Welkom bij PortXL, waar we de scheepvaartwereld in Rotterdam helpen innoveren! We zijn in 2015 gestart met een duidelijk doel voor ogen: vernieuwing brengen in de scheepvaartsector. We zijn een aanjager van vernieuwing en innovatie, we brengen

start-ups, scale-ups en bedrijven samen. Onze community bestaat uit vernieuwers, creatieve denkers en probleemoplossers. Samen bouwen we aan verandering en laten we zien dat er meer mogelijk is dan alleen de traditionele koers.

Spin in het web

Getting Things Done: dat is het doel van jouw werk. Samen met ons team van zes enthousiaste collega’s en twee stagiairs ben jij de onmisbare schakel in het organiseren van diverse werkzaamheden. Met jouw organisatietalent kun jij elke klus aan;

 • Organisatie events en borrel. Elk jaar organiseren we een programma waarin we de start-ups, scale-ups en bedrijven Onze acceleration manager kan jouw hulp goed gebruiken bij het organiseren van deze dagen. Denk aan het boeken van zalen, catering, decoratie en onderhandelen over de kosten. Daarbij is er ruimte voor je eigen ideeën, je krijgt veel verantwoordelijkheid. Naast de praktische kant draag je bij aan een ontspannen en inspirerende sfeer.
 • Zorgdragen voor een prettige werkplek. Schoonmaak hebben we extern gefaciliteerd en ondanks dat al onze medewerkers medeverantwoordelijk zijn voor een opgeruimd kantoor, zie jij de Een vieze keukentafel? Gauw een doekje eroverheen, kleine moeite.
 • Diverse ondersteunende werkzaamheden. Naast dat je sociaal en toegankelijk bent, vind je het leuk om diverse werkzaamheden te doen zoals het ondersteunen van de communicatieafdeling, het bestellen van kantoorartikelen en verjaardagskado’s. Daarnaast help je af en toe een collega met het plannen van afspraken. Je bent bekend met agendabeheer en het Office-pakket. Ervaring met Google Drive is mooi meegenomen.

Dit bieden wij

We bevinden ons op de RDM Campus, gelegen in de haven van Rotterdam. Dit is een oude scheepswerf waar ooit de SS Rotterdam is gebouwd. Onze cultuur is positief en praktisch, Dit bieden we je:

 • Een jaarcontract voor 24 – 32 uur met uitzicht op een vast contract.
 • Een goed salaris dat past bij je ervaring.
 • Een dag per week thuis werken.
 • 28 vakantiedagen (bij fulltime contract).
 • Ontwikkelbudget van 1000 euro per jaar.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Werken in een innovatieve, internationale werkomgeving.

Jouw kwaliteiten zijn welkom!

Bij PortXL hechten we veel waarde aan inclusie en diversiteit. Ook als je achtergrond en ervaring niet helemaal overeenkomen met wat we zoeken en je bent wel enthousiast, reageer dan toch. Jouw skills kunnen namelijk een mooie aanvulling zijn! Belangrijk voor ons is dat je het regelt, dit kan blijken uit je motivatie en/of ervaring. Functie in het kort:

 • Je bent een organisatorisch talent met MBO werk- en denkniveau.
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen.
 • Het spreekt voor zich dat je Engels en Nederlands spreekt en schrijft.
 • Je bent sociaal, goedlachs en nieuwsgierig naar mensen van verschillende culturen en niveaus.

Reageren?

Ben jij een teamspeler met goede communicatieve eigenschappen? Dan is het tijd om deel uit te maken van ons team bij PortXL als Office Manager! Stuur je cv en motivatiebrief naar marijke.stamatiou@portxl.org vóór 1 juli, en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na twee gespreksrondes voeren we het arbeidsvoorwaardengesprek en kunnen we je verwelkomen in het team. We staan te popelen om jou te ontmoeten en samen te werken aan een grensverleggende toekomst in de maritieme sector!